Verjaardaghapjes

In juni vierde ik mijn verjaardag en had ik heerlijke, gezonde hapjes klaarstaan voor mijn gasten. Mijn familie weet inmiddels ook dat ik van (gezond) eten houd, en dus is het heel makkelijk om mij in te schakelen als er hapjes voorbereid moet worden. Laatst vierde wij de verjaardag van mijn moeder en zus en maakte ik echte verjaardaghapjes. TIME FOR FOOD!

1. Bladerdeeg hapjes

De bladerdeeg hapjes vond ik erg leuk om te maken! Het is een mix van gezond en ongezond, maar vooral heel erg lekker. En, misschien wel het belangrijkste: het viel in de smaak bij de gasten.

Wat heb je hiervoor nodig:
– Pak bladerdeeg
– 125 ml Verse Slagroom
– Suiker
– 2 el Fruit Jam
– Gemengd fruit (denk aan kiwi, kersen, bessen, aardbei)

Hoe maak je het:
– Laat het bladerdeeg een beetje ontdooien en zorg dat je het kan buigen, zonder dat het breekt
– Maak kleine bakjes van het bladerdeeg door de verschillende hoeken naar elkaar toe te buigen
– Plaats deze bakjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
– Meng ondertussen de jam, slagroom en suiker door elkaar met de mixer tot een glad geheel
– Snijd al het fruit in stukjes
– Haal de bakjes uit de oven, laat deze afkoelen en vul deze met de mix die je hebt gemaakt
– Strooi vervolgens wat fruit over de bakjes heen en serveren maar!

2. Wraps

De wraps zijn echt een van mijn favoriet. Als ik deze op een feestje zie staan, is het feestje sowieso al geslaagd.

Wat heb je nodig:
– Volkoren wraps
– Kipfilet
– Zalm
– Roomkaas
– Rucola
– Korte stokjes

Hoe maak je het:
– Haal de wraps uit de verpakking en besmeer deze met een laagje roomkaas
– Bedek de ene wrap met zalm en de andere met kipfilet
– Doe daar vervolgens een handjevol rucola overheen (lekker een groot handje, is lekker!)
– Rol de wraps op, snijd deze in stukjes, steek er een stokje doorheen en klaar! Easypeasy.

3. Crackers

You hate it, or you love it. I love it. Crackers. Die heerlijke robuuste smaak en harde bite. Ga voor de wasa volkoren variant en je bent verkocht.

Wat heb je nodig:
– Pak wasa crackers
– Roomkaas
– Komkommer
– Magere kipfilet
– Zalm
– Krab en tonijn salade

Hoe maak je het:
– Besmeer sommige crackers met roomkaas, maar laat sommige ook vrij
– Beleg de crackers met kipfilet en zalm en leg daaroverheen een aantal plakjes komkommer
– Besmeer een aantal crackers die nog vrij zijn met verschillende salades (bv. krab- en tonijnsalade)

4. Guilty pleasure

Mijn echt guilty pleasure is een tompouce. Helemaal gek kan ik daarvan worden. Die heerlijke, veel te zoete, roze laag die overal aan blijft plakken. En dan die gele room die smelt in je mond. Daarom had ik voor deze ene keer deze heerlijke traktatie meegenomen.

Wat heb je nodig:
– Geld
– Een winkel waar ze tompouce verkopen

Hoe eet je het:
– Haal eerst de roze laag van de tompouce af
– Eet vervolgens de gele room van de tompouce
– Neem daarna het koek wat onder de room zat
– Eet nu pas het roze gedeelte op

Eetsmakelijk 😉

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *