Recept Apfelstrudel

Zoals jullie weten heb ik een tijdje in Oostenrijk gewoond en ben ik sinds een paar maanden weer terug. Om weer een beetje in de Oostenrijkse sferen te komen, heb ik vandaag een Apfelstrudel gemaakt. Alle wintersport liefhebbers weten waarschijnlijk wel hoe lekker dit is (en hoe ongezond haha). Soms mag het!!

Benodigdheden/Hoeveelheden:
Koelkast
Roller
Oven
300 gram meel
220 gram boter
Beetje zout
2 eetlepels melk
2 eetlepels appel azijn
1 gele dooier
8 appels
1-2 eetlepels (bruine)suiker
2 eetlepels kaneel
Rozijnen

Al deze ingrediënten kunnen in een bak door elkaar gekneed worden. Kneed het zo dat een ronde bal wordt (zodat het makkelijk in de koelkast kan) en dat het niet te vochtig is. Als het nog erg vochtig is doe je er wat extra meel bij (zodat je het straks makkelijker kun rollen).

Als je een goede ronde (niet te vochtige) deeg bal hebt doe je deze bal 30 minuten in de koelkast.

Terwijl het deeg in de koelkast is kun je alvast de appels maken.

Alle appels schillen  en in kleine stukjes maken, hier voeg je de suiker, kaneel en rozijnen aan toe. Dit hoeveelheid hiervan komt niet heel precies, het is ook wat je zelf lekker vind.

Als het deeg 30 minuten in de koelkast heeft gestaan, neem je bakpapier en strooi je daar meel over (niet te zuinig), dit doe je zodat je het goed kunt rollen. Met de roller maakt je dun ovaal waar je dan een langwerpige streep van appel en rozijnen in legt. Als je dit hebt gedaan rol je de zijkanten naar elkaar toe zodat het ‘dicht’ is. Zie foto.

Als laatste smeer je de gele dooier over de bovenkant van je Apfelstrudel zodat het er straks lekkerder uit ziet.

! Oven niet voor verwarmen !

Als je dit allemaal gedaan hebt kunnen de Apfelstrudel to be in de oven. Op 170 graden voor ongeveer 30 minuten (hou het een beetje in de gaten, wij hebben zelf een hete luchtoven en hebben ze er wat langer in gehad).

Als laatste strooi je er strooisuiker over heen om het af te maken.

Mijn Apfelstrudel zijn klaar en ik ga richting mijn zus om ze te laten proeven. Ik ben benieuwd!!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *