Kwarkbrood maken!

Kwarkbrood is 1 van de eerste recepten die ik ben gaan bakken voor de food blogs. Meestal eet ik namelijk gezonde recepten en die worden vaker gekookt dan gebakken. Toch is kwarkbrood een lekker gezond product doordat er veel eiwitten, koolhydraten en vezels inzitten. Denk hierbij aan de basis ingrediënten zoals de magere kwark, speltmeel en ei. Daarnaast is het ook super gemakkelijk te maken omdat je niet veel keukenbenodigdheden nodig hebt en ook binnen 10 minuten klaar is. Je kunt bovendien ook varieren met diverse toevoegingen!

Voorbereidingstijd: 

Klaarmaken: 10 min
Bakken: 30 min

Ingrediënten om kwarkbrood te maken

De basis van een cakeblik vol met kwarkbrood bestaat uit de volgende ingrediënten:

  • 400 gram speltmeel (volkoren)
  • 500 gram magere kwark
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren

Daarnaast kun je de kwarkbrood vullen met diverse ingrediënten zoals:

  • Banaan
  • Rozijnen
  • Cranberries
  • Kaneel
  • Honing
  • Walnoten
  • Kokos
  • Appel
  • Goji Bessen

1. Basis mengsel maken

  • Gooi het speltmeel, bakmeel, kaneel en gemengde kokos door de mengkom.
  • Mix de huidige elementen goed door elkaar met een lepel.

Tip: Als je banaan erbij wilt toevoegen kun je dat het best tijdens deze stap doen.

  • Voeg de eieren, kwark en honing toe.

2. Extra ingrediënten toevoegen

  • Voeg de extra vullingen toe voor je kwarkbrood (zoals rozijnen en cranberries).
  • Mix deze ingrediënten ook gelijkmatig over het deegmengsel.
  • Mix het mengsel totdat je een deegvorm ervan kan maken.
  • Plaats het deegmengsel gelijkmatig over de cakemengsel.
  • Corrigeer de gelijkheid van het brood met de achterkant van een lepel.

 3. Tijd om te bakken

  • Vanaf dit moment kan de oven aan en direct op 220 graden.
  • Plaats het cakeblik in het midden van de oven.
  • Wacht 30 minuten totdat de cake goed bruin is.
  • In de tussentijd kun je de ingrediënten en keuken(benodigdheden) opruimen.
  • Haal het kwarkbrood uit de oven nadat deze er 30 minuten in heeft gezeten.
  • Laat het kwarkbrood ruim 15 min uitluchten.
  • Snij de kwarkbrood in plakjes om te beginnen met smullen!

Als het kwarkbrood klaar is heb je genoeg om er zelf veel van te kunnen te eten en te delen met je vrienden of familie. Mijn favoriete manier om dit te eten is met een laagje Skippy pindakaas erop. Een ander alternatief is een laagje Nutella op je kwarkbrood. Dit maakt het brood een stuk minder gezonder maar wel erg lekker!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *