Fajita kruiden maken

Bij een aantal bekende Mexicaanse gerechten zoals de Mexicaanse kip fajita, quesadillas en burritos worden er Fajita kruiden gebruikt. Er zijn ook soortgelijke kruiden die worden gebruikt bij de Mexicaanse gerechten.

Het is best simpel om zelf fajita kruiden te maken. Bovendien is het ook handig om dit zelf te doen doordat je de samenstelling zelf kunt bepalen en de gemaakte kruiden gemakkelijk in een potje kunt verzamelen.

Ingrediënten voor zelfgemaakte fajita kruiden

De eerste keer zou ik de aangewezen ingrediënten hoeveelheid aanhouden. Echter kun je daarna zelf bepalen of je deze samenstelling wilt aanpassen om de juiste smaak te krijgen. Zelf vond ik de komijnzaad te sterk dus voeg ik wat extra paprikapoeder toe om dit te compenseren.

  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflook poeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijnzaad

Hoe maak je de fajita kruiden?

Hierbij komt het meest gemakkelijke recept. De bovenstaande ingrediënten voeg je namelijk om de beurt toe in een kommetje. Daarna meng je al deze kruiden met elkaar. Je zult zien dat deze kruiden wit blijven door de maizena kleur. De fajita seasoning mix in de winkel die gebruiken namelijk andere kruiden of kleurstoffen waardoor deze er meestal bruin/oranje uit zien. Echter smaakt deze fajita kruiden ongeveer hetzelfde als die uit de supermarkt.

TIP: Ik voeg zelf meestal het dubbele van de aanbevolen ingrediënten toe zodat deze kruiden in een potjes gezet kunnen worden. Hierin kun je de kruiden goed bewaren en makkelijk gebruiken bij het koken. Je kunt deze kruiden zeker wel 2 jaar bewaren.

Hoe kun je de fajita kruiden het best gebruiken?

Zelf gebruik ik de fajita kruiden om kip mee te bakken. De hoeveelheid die we nu hebben gebruikt is goed voor ongeveer 600 gram kip. Deze kip voeg ik samen met wat groente (meestal rode en groene paprika). Het lekkerst is om deze kip dan te eten in wraps met een lekkere guacamole of creme fraiche saus. Dit is de meest gebruikte variatie van de faijta kruiden.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *