Zelf verse tomatensoep maken

Ik ben eigenlijk altijd al gek geweest op soep en helemaal op eigengemaakte soep! Het is vaak makkelijk, snel klaar en ook nog eens super lekker. Ik probeer steeds iets anders uit en onlangs was verse tomatensoep aan de beurt. Vandaag deel ik dit heerlijke recept met je!

Tijd om klaar te maken: 45 minuten

Ingrediƫnten voor de zelfgemaakte tomatensoep

Tomatensoep is een vegetarisch recept. De ingrediƫnten van tomatensoep zijn allemaal vers. Er zitten boordevol vitamine in.

Voor een kom van ruim 6 porties kun je de volgende hoeveelheid aanhouden:

  • 6 tomaten
  • 1 ui
  • 2 knoflook teentjes
  • Halve winterpeen
  • 2 stroken selderij
  • 3 scheutjes basilicum
  • 3 scheutje zout
  • 3 scheutje zwarte Peper
  • Croutons (optioneel)

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Theekoker of pannetje om water te koken
  • Blender
  • Vaas
  • Pollepel
  • Soeplepel
  • Grote pan
  • Grote kom

Hoe maak je verse tomatensoep?

Het is niet moeilijk om verse tomatensoep te maken. Het zijn een paar simpele stappen die ik je stapsgewijs laat zien.

  • De eerste stap is om de wortels, knoflook, uitjes en selderij zo fijn mogelijk te snijden op een snijplank.
  • Vervolgens doe je olie in de pan en het vuur op middelhoog.
  • Gooi de gesneden groente in de pan met de deksel erop.
  • Laat de groente 10 tot 15 min koken en sla deze groente af en toe om.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *