Vegetarische linzencurry met zoete aardappel
Een van mijn favoriete veganistische gerechten in deze curry met rode linzen. Meestal doe ik er zoete aardappel bij, maar soms pompoen en aubergine. Voor mij is het echt een bordje met kruidig comfort-eten en bovendien is het makkelijk te maken!
Wat heb je nodig:
- Rode linzen
- Een grote zoete aardappel of twee kleinere
- Een blik kikkerwten of gedroogd (dan wel een nacht laten weken)
- Ui
- Kokosmelk
- Koriander
- Cashewnoten
Het belangrijkste dat je er aan toevoegt is Garam masala, een Indiase mix van specerijen. De volgende kruiden zitten daar zoal in:
- komijn zaad
- Koriander
- zwarte peper
- kaneel
- gemalen nootmuskaat
- kardemom
- kruidnagel
- gemalen venkelzaad
Ik voegde zelf wat gemberpoeder rode peperpoeder toe.
Zo maak je de Linzencurry:
Begin met het snijden van de uit en fruit deze aan in olie. Voeg daarna de in blokjes gesneden zoete aardappel toe. Vervolgens de kruidenmix, zodat je deze kunt mee bakken. De smaken komen zo beter vrij. Daarna doe ik er wat kokosmelk en vocht van de kikkererwten bij, zodat de zoette aardappel hier in kan garen. Na ongeveer 10 minuten voeg ik de linzen toe. En zorg dat het mengsel goed vochtig blijft. Kokosmelk en water kun je blijven toevoegen. Er gaat zeker wel een heel blik van in. Na vijf minuten voeg je de kikkererwten toe. Laat nog 5 minuten prutten en ondertussen snijd je de koriander alvast en kun je de cashewnoten klaar zetten. Schep de curry op het bord en strooi het er over heen!
Tip: Ik vind het heerlijk om te eten met naanbrood en mangoshutney