Huisgemaakte ijsthee

Wat een heerlijk weer is het in Oostenrijk! Het is de hele week al meer dan 30 graden. Ik ben altijd al gek op ijsthee geweest, maar drink het de laatste tijd niet meer zoveel omdat ik weet dat er veel suikers in zitten. De laatste tijd zie ik steeds meer in lunchtentjes, cafés of restaurants ‘Huisgemaakte ijsthee’. Zo ook hier in Oostenrijk! Dus ik heb verschillende uitgeprobeerd!

Deze lekkere huisgemaakte ijsthee dronk ik bij het ‘Schloss van Linz’. Het is een stukje omhoog lopen maar daarna word je beloond met een mooi uitzicht over de Donau. Deze huisgemaakte ijsthee was de smaak mint/citroen. Deze ijsthee ziet er uit als normale ijsthee, maar je proeft dat het zelfgemaakte ijsthee is. Minder suiker en meer water. Persoonlijk vind ik dit lekkerder dan ‘normale’ ijsthee.

Dit is de lekkerste huis gemaakte ijsthee die ik de laatste tijd gedronken hebt. Deze was vers gemaakt en heel gezond.

Ingrediënten:
Appel
Munt
Gember
Limoen
Thee zakje (fruitige smaak)

Toevallig heb ik deze ijsthee gedronken in Hinterglemm, waar ik afgelopen winter was als skilerares. We zijn 2 daagjes in Hinterglemm geweest om te kijken hoe het erin de zomer uit ziet. Hier schrijf ik later nog een blog over.

Deze laatste huisgemaakte ijsthee kun je makkelijk thuis maken, lekkere ijsblokjes erin, water erbij en klaar!!

Drinksmakelijk,

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *